Konkurs za Henkel Art.Award. 2011

Bez autora
Mar 28 2011

Kompanija Henkel, deseti put za redom, objavila je javni poziv za učešće na konkursu za Henkel Art.Award. To je jedinstvena nagrada za promociju umetnosti regiona centralne i istočne Evrope. Umetnici iz Srbije i još 22 zemlje prijavom svojih umetničkih radova takmičiće se za nagradu u vrednosti od 7.000 evra. Takođe, Muzej moderne umetnosti “Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig (MUMOK)” i Henkel Art.Award. i ove godine pobedniku nude organizovanje izložbe u matičnoj zemlji umetnika, kao i samostalnu izložbu u muzeju MUMOK u Beču. U saradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom, KulturKontakt Austrijom, Henkel dodeljuje i stipendiju vrednu 2.000 evra za mlade umetnike iz centralne i istočne Evrope. Dobitnik nagrade biće odabran među učesnicima programa “Umetnici na radnom boravku”, koji sprovodi KulturKontakt Austrija.

Konkurs za Henkel Art.Award. 2011Kompanija Henkel, deseti put za redom, objavila je javni poziv za učešće na konkursu za Henkel Art.Award. To je jedinstvena nagrada za promociju umetnosti regiona centralne i istočne Evrope.

Umetnici iz Srbije i još 22 zemlje prijavom svojih umetničkih radova takmičiće se za nagradu u vrednosti od 7.000 evra. Takođe, Muzej moderne umetnosti “Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig (MUMOK)” i Henkel Art.Award. i ove godine pobedniku nude organizovanje izložbe u matičnoj zemlji umetnika, kao i samostalnu izložbu u muzeju MUMOK u Beču.

U saradnji sa svojim dugogodišnjim partnerom, KulturKontakt Austrijom, Henkel dodeljuje i stipendiju vrednu 2.000 evra za mlade umetnike iz centralne i istočne Evrope. Dobitnik nagrade biće odabran među učesnicima programa “Umetnici na radnom boravku”, koji sprovodi KulturKontakt Austrija.

Ove godine, na konkursu Henkel Art.Award. 2011 ponovo će biti odato priznanje izvanrednim i inovativnim umetničkim delima u oblasti slikarstva, crtanja, fotografije, video snimaka i montaže. Renomirani međunarodni žiri sastaće se na leto 2011. godine i izabraće pet finalista za osvajanje glavne nagrade, ali će i da odluči ko će biti dobitnik nagrade. Proglašenje dobitnika biće na svečanoj dodeli nagrada, koja će se održati u Beču u novembru 2011. godine.

Kompanija Henkel je osnovana 1876. godine, a danas je lider na potrošačkom i industrijskom tržištu, sa poznatim brendovima kao što su Persil, Schwarzkopf i Loctite. U ovoj kompaniji zaposleno je oko 48.000 ljudi, a u fiskalnoj 2010. godini kompanija je ostvarila prodaju od 15,092 milijardi evra, dok je operativni profit iznosio 1,862 milijardi evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik